Sort by
Sort by

Pita sa špinatom i mekim sirom

pita sa špinatom

Špinat je odličan izvor nutrijenata poput vitamina C i E, betakarotena, mangana, cinka i selena, koji brane organizam od brojnih bolesti povezanih s antioksidativnim stresom. Zato nudimo recept za pitu sa špinatom i mekim sirom, koja je jednostavna za pripremu i posluživanje, a koja može biti ukusan doručak ili čak i lagani ručak uz svježu salatu.

Jednostavna za pripremu i posluživanje, pita sa špinatom i mekim sirom može biti ukusan doručak ili čak i lagani ručak uz svježu salatu.

  • OBROK ZA: 6 osoba
  • VRIJEME PRIPREME: 45 minuta
  • TEŽINA: lagano
 

Popis sastojaka: 

  • 1 kg špinata
  • 300 g mekog sira
  • 250 g brašna
  • 125 g maslaca
  • 40 ml hladne vode
  • 4 jaja
  • 100 ml vrhnja
  • 100 ml mlijeka
  • MAGGI povrtna kocka za supu

 

Kako se priprema?
 
  1. Napravite tijesto za pitu tako da maslac pomiješate s brašnom, jednim žumancem i hladnom vodom, mijesite dok ne nastane tijesto koje potom stavite u hladnjak da se malo ohladi i stvrdne. Raširite ga i stavite u posudu za pečenje koju ste opet stavili u hladnjak na nekoliko minuta, a zatim u pećnicu na 15-20 minuta.
  2. U međuvremenu, pažljivo očistite i operite špinat i stavite ga kuhati u posudu s vrelom vodom.
  3. Špinat stavite u prokuhalu vodu, a nakon 5 minuta ga izvadite i narežite.
  4. Tri preostala jaja dobro istucite, izmiješajte s mlijekom i vrhnjem, a zatim dodajte narezani špinat, sol, biber i kašičicu MAGGI povrtnu kocku za supu.
  5. Pola količine mekog sira narežite na kockice i dodajte u smjesu.
  6. Tu smjesu stavite u kalup za pečenje preko tijesta, a preko toga stavite ostatak mekog sira narezanog na kockice. 
  7. Stavite peći u pećnicu na 25 minuta.

Poslužite vruće ili zagrijano s umakom od paradajza s bosiljkom ili svježom salatom. Na ovaj način ste brzo osigurali ukusan obrok za cijelu porodicu. Ako vam ostane od ručka, poslužit će i kao zdravi večernji obrok. U slast!

Nutritivne vrijednosti po porciji

  • Kalorija: 588.2 kcal
  • Bjelančevina: 23.25 g
  • Masti: 37.23 g
  • Ugljikohidrata: 39.8 g