Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Uslovi i pravila korištenja

Hvala što ste posjetili ovu web stranicu. Molimo Vas da pažljivo pročitate Uslove i Odredbe sadržane u ovom dokumentu, jer bilo kakvo korištenje ove web stranice znači Vaše prihvatanje Uslova i Odredba sadržanih u ovom dokumentu.

Kroz stranicu, pojmovi "mi", "nas", "naš", “Nestle" i "Nestlé Grupa" odnosi se na kompaniju Nestlé S.A i na bilo koju od njenih podružnica prema potrebi u kontekstu.

Politika privatnosti stranice

Svi lični podaci ili materijali poslani web stranicama Nestlé Grupe podliježu politici Nestlé Grupe o privatnosti i zaštiti ličnih podataka navedenoj pod “Privatnost podataka”.

Tačnost, potpunost i pravovremenost informacija

Nismo odgovorni ukoliko informacije dostupne na ovim stranicama nisu tačne ili potpune. Materijali s ovih stranica koriste se na vlastiti rizik. Saglasni ste da je vaša odgovornost pratiti sve promjene materijala i informacija koje se nalaze na ovoj web stranici.

Prijenos

Bilo kakva neosobna komunikacija ili materijal koji se prenosi na web stranicu putem elektronske pošte ili na drugi način, uključujući bilo kakve podatke, pitanja, komentare, sugestije ili slično, bit će tretirani kao nepovjerljiva i nezaštićena komunikacija. Sve što prenosite ili postavljate postaje vlasništvo Nestlé Grupe i može se koristiti za bilo koju svrhu uključujući, ali ne ograničavajući se na, umnožavanje, objavljivanje, prenošenje, emitiranje i slanje. Nadalje, Nestlé Grupe je slobodna koristiti u bilo koju svrhu (uključujući, ali ne ograničavajući se na razvoj, proizvodnju, oglašavanje i marketing proizvoda) bilo koje ideje, umjetnička djela, izume, razvoje, sugestije ili koncepte sadržane u bilo kojoj komunikaciji koju pošaljete na ovu web stranicu. Svako takvo korištenje je bez naknade za stranu koja dostavlja podatke. Dostavljanjem podataka također dajete jamstvo da ste  vlasnik dostavljenog materijala/sadržaja, da nije klevetnički te da korištenje od strane Nestlé Grupe neće povrijediti prava treće strane. Nestlé Grupa nije obavezna koristiti dostavljene podatke.

Prava na intelektualno vlasništvo

® Registrirani robni/ ili uslužni žig Société des Produits Nestlé S.A. Sva prava su zadržana.

Sva autorska prava i ostala prava na intelektualno vlasništvo sadržana u svim tekstovima, slikama i ostalim materijalima na ovoj web stranici vlasništvo su Nestlé Grupe ili su uključena uz dopuštenje odgovarajućeg vlasnika.

Dopušteno je pregledavanje stranice, reproduciranje izvadaka kroz printanje, spremanje na tvrdi disk ili radi distribucije pojedincima. Navedeno se može obavljati pod uslovom da sačuvate sva autorska prava i ostala prava na vlasništvo te da se gore navedeni robni žig pojavljuje na takvim reprodukcijama. Nijedna reprodukcija niti jednog dijela ove web stranice ne smije se prodati ili distribuirati u komercijalne svrhe niti smije biti modificirana ili uklopljena u druga poslovanja, publikacije ili web stranice.

Robni žigovi, logotipovi, znakovi i uslužni žigovi (zajedno „Robni žigovi“) prikazani na ovoj web stranici pripadaju Nestle Grupi. Vaše korištenje/zloupotreba Robnih žigova prikazanih na ovoj stranici, ili bilo kojem drugom sadržaju na web stranici, osim danih u uslovima i Odredbama, je strogo zabranjena. Također vas obavještavamo da će Nestlé Grupa provesti svoje zakonsko pravo na intelektualno vlasništvo u potpunosti, uključujući i kaznenu tužbu za ozbiljne prekršaje. (u skladu sa zakonom)

Linkovi na druge web stranice

Linkovi na druge web stranice Nestlé Grupe mogu vas odvesti izvan mreže Nestlé Grupe. Nestlé Grupa ne snosi odgovornost za sadržaj, tačnost ili funkciju tih stranica. Linkovi su dani u dobroj vjeri i Nestlé Grupa se ne smatra odgovornom za bilo kakve kasnije promjene na drugim web stranicama za koje smo dali link. Uključenje linkova na druge stranice ne označava potvrdu Nestlé Grupe. Preporučujemo da budete oprezni i pažljivo pročitate zakonske obavijesti i obavijesti o privatnosti na ostalim web stranicama koje posjećujete.

Garancija i Demanti

Korištenje ove web stranice je isključivo na vlastiti rizik.

Garancije

Ova web stranica pružena vam je na bazi „dostupnosti“ te slijedom navedenog, Nestlé Grupa ne daje nikakve garancije, bilo izražena, podrazumijevana, ozakonjena ili druga, uključujući garanciju da je prikazanost materijala na ovoj web stranici potpuna, tačna, pouzdana, pravovremena, da ne povrjeđuje treću stranu; da će pristup stranici biti neometan i bez grešaka; da će web stranica biti sigurna; da je bilo koji savjet ili mišljenje od strane Nestlé Grupe sadržano na ovoj web stranici tačno ili pouzdano, te su bilo kakva jamstva/garancije ili zastupstva izričito demantirana.

Zadržavamo pravo na ograničavanje ili ukidanje pristupa na ovu web stranicu ili bilo koji njen dio u bilo kojem vremenu.

Odgovornost

Nestlé Grupa i treće strane koje su sudjelovale u stvaranju, proizvodnji ili isporuci ove stranice u naše ime nemaju nikakve odgovornosti za izravne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete, troškove, gubitke ili bilo kakve odgovornosti koja proizlazi iz pristupa, upotrebe, nemogućnosti upotrebe, promjene sadržaja ove web stranice ili proizlaze iz bilo kojih drugih web stranica kroz link na ovoj web stranici ili kroz bilo kakve akcije koje poduzimamo ili ne poduzimamo kao rezultat bilo koje elektronske poruke koju ste poslali.

Nestle Grupa i treće strane koje su sudjelovale u stvaranju, proizvodnji ili isporuci ove web stranice nemaju odgovornost održavati materijale i usluge dostupne na ovoj web stranici niti dostavljati povezane ispravke, nadopune ili objave. Svaki materijal dostupan na ovoj stranici podložan je promjeni bez obavijesti.

Nadalje, Nestlé Grupa ne prihvaća odgovornost za bilo koji gubitak prouzročen virusima koji mogu zaraziti vaš kompjuter ili bilo koju drugu vašu imovinu kroz upotrebu, pristup ili skidanje bilo kojeg materijala s ove web stranice. Ukoliko odlučite skidati materijal s ove web stranice, činite to na vlastiti rizik.

Nedozvoljene radnje

Nedozvoljene su bilo kakve radnje koje Nestlé Grupa po svojoj ocijeni može smatrati neprimjerenima i/ili koje će biti ocijenjene  kao nezakonit čin ili su zabranjene bilo kojim zakonom primjenjivim na ovu web stranicu uključujući, ali ne ograničavajući se na:

Bilo koji čin koji predstavlja povredu privatnosti (uključujući postavljanje privatnih informacija bez pristanka pojedinca) ili bilo kojeg drugog prava pojedinca.

Korištenje ove web stranice radi klevete ili optuživanja Nestlé Grupe, njihovih zaposlenika, drugih pojedinaca ili bilo kakvo ponašanje na način da ugrožava reputaciju u dobro ime Nestlé Grupe. 
Postavljanje datoteka koje sadrže viruse mogu prouzročiti štetu imovini Nestlé Grupe ili imovini pojedinca.

Vi i Nestlé Grupa se slažete da će se bilo kakav spor ili tužba vezana za upotrebu ove web stranice voditi na nadležnom sudu Republike Bosne i Hercegovine.

“Cookies”

Nestlé ne koristi tehnologiju za praćenje („cookies“). Politika Nestlé Grupe o korištenju takve tehnologije navedena je u politici o privatnosti i ličnim informacijama Nestlé Grupe.

Dopuna zakonske obavijesti

Zadržavamo pravo izmjena i ispravke ove obavijesti. Molimo vas da se uputite na ovu stranicu s vremena na vrijeme kako biste imali pregled novih informacija.