Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé Adriatic

Švajcarska firma Sociėtė pour l`Exportation des Produits Nestlė 1996. godine otvara svoja predstavništva u Hrvatskoj i Srbiji, a godinu dana kasnije otvaraju se predstavništva u Bosni i Hercegovini te Makedoniji. U predstavništvima u cijeloj regiji tada je bilo tek desetak zaposlenih. Prvi uvoznici Nestlé proizvoda u Bosni i Hercegovini bili su Kreis (do 2001.), a onda Podravka (do 2006.).

Firma Nestlé Adriatic osnovana je 2003. godine, a uključuje tržišta Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova, sa centralom u Zagrebu. Na tržištu regije nudi svjetski poznate robne marke: NESCAFÉ, THOMY, MAGGI, NESQUIK, KITKAT, SMARTIES, LION, PURINA i NESTLÉ žitarice i dječju hranu.

Krajem 2003. u Zagrebu je osnovana firma Nestlé Adriatic d.o.o., kao centralni ured za čitavu regiju, koji je ujedinio sva dotadašnja predstavništva.

Predstavništvo u Bosni i Hercegovini 2006. godine dobiva status društva s ograničenom odgovornošću i iste godine mijenja distributera te počinje sa direktnim uvozom svojih proizvoda.

U Bosni i Hercegovini potrošači dobro poznaju Nestlé proizvode.

Bez obzira na rast firme kroz mnogobrojne akvizicije, istraživanje i razvoj prehrambenih proizvoda i dalje su jedna od osnovnih djelatnosti unutar firme.

Istraživanja firme Nestlé usmjerena su na ishranu koja će smanjiti rizik od bolesti današnjice, poput pretilosti, dijabetesa i bolesti krvnih žila.


U sastav grupe Nestle ulazi i 34 istraživačkih centara te se godišnje Nestlé u istraživanja ulože oko 1.74 milijardi švajcarskih franaka.