Tko još može odoljeti toplom i ukusnom čokoladnom musu? Ova kremasta poslastica jedan je od omiljenih slatkiša većine ljubitelja čokolade. Zato otkrijte tkrijte svježi recept s malinama i mentom. Zabavite se uz ovaj recept za čokoladni mousse.
-
OBROK ZA: 4 osobe
-
VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
-
TEŽINA: lagano
Popis sastojaka:
- 240 ml bademovog mlijeka
- 1/2 kašičice esencije vanilije
- 2 kašike kokosovog ulja
- 2 žumanca
- 2 kašike sirupa agave
- 1 prstohvat soli
- 100g crne čokolade Nestle Dessert
Za serviranje:
- 60 g jogurta
- 150 g svježih malina
- svježi list mente
Kako se priprema?
1. Ulijte mlijeko u lonac, dodajte kokosovo ulje i zagrijte na laganoj vatri bez vrenja. Promiješajte nekoliko puta kako biste bili sigurni da se kokosovo ulje povezalo.
2. U velikoj zdjeli pomiješajte žumanca, agavin sirup, esenciju vanilije i sol.
3. Maknite mlijeko s vatre i dodajte tamnu čokoladu Nestle Dessert izrezanu na komade. Miješajte dok se potpuno ne rastopi.
4. U posudu s tankim opnom ulijte smjesu sa žumancima, a zatim prelijte čokoladom. Stalno miješajte da se jaja ne stvrdnu.
5. Smjesu prelijte kroz sito, a zatim je prelijte u vatrostalne čaše, koje ćete staviti u duboku posudu. Zatim ulijte vruću vodu u posudu, dovoljno da dosegne polovicu vatrostalnih čaša u kojima se nalazi smjesa za mousse.
6. Stavite posudu na srednji rešo pećnice i pecite smjesu 30 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 150 stupnjeva.
7. Pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja. 8. Poslužite mousse s jogurtom, malinama i mentom.
- Kalorija: 303 kcal
- Masti: 23 g
- Ugljikohidrata: 22 g
- Bjelančevina: 4 g