Sort by
Sort by

Poslovna načela

Nestlé korporativna načela poslovanja osnova su kulture naše kompanije koja se razvija već 150 godina.

Otkad je Henri Nestlé prvi put razvio uspješnu formulu adaptiranog mlijeka za dojenčad, „Farine Lactée“, izgradili smo poslovanje na temeljnom načelu da je za dugoročan uspjeh naših dioničara neophodno raditi ne samo u skladu sa svim važećim pravnim propisima kako bismo osigurali održivost svih naših aktivnosti, već je potrebno i raditi na stvaranju društvene vrijednosti. U Nestléu to nazivamo stvaranjem zajedničke vrijednosti.

Iako su Nestlé korporativna načela poslovanja prvi put objavljena 1998. godine kao cjeloviti dokument, većina njih je pojedinačno uspostavljena godinama prije toga. Načela poslovanja čvrsto su uspostavljena te se nastavljaju razvijati i prilagođavati svijetu koji se mijenja. Nestlé je, na primjer, usvojio svih deset načela Svjetskog sporazuma Ujedinjenih naroda (Global Compact) ubrzo nakon njihovog donošenja, a nastavlja ih provoditi i danas.

Vjerujemo u važnost kulture poštovanja lokalnih zakona, koja je potpuno ugrađena u naše poslovanje. Korporativna načela poslovanja i popratni dokumenti odražavaju tu obavezu i time čuvaju povjerenje naših potrošača i drugih zainteresiranih strana za Nestlé brand. Naša interna pravila ne samo da zahtijevaju strogo poštivanje zakona, nego i reguliraju naše aktivnosti, čak i u slučajevima kada je zakon fleksibilniji ili kada uopće nema zakona koji bi se primijenio. Poštivanje propisa u Nestléu prelazi puko zadovoljavanje forme. To zahtijeva postojana načela koja se primjenjuju u svim aspektima naše tvrtke, pružajući jasne smjernice našim zaposlenicima.

Nestlé korporativna načela poslovanja podrazumijevaju:

  • brigu o potrošačima s osnovnim ciljem da uvijek i svuda unaprjeđujemo kvalitetu života naših potrošača, nudeći im ukusniji i zdraviji izbor hrane i pića, uz garanciju kvalitete i sigurnosti proizvoda te odgovornu i pouzdanu komunikaciju.
  • brigu o ljudima gdje u potpunosti podržavamo i brinemo za ljudska prava te nastojimo pružiti dobar primjer praktične primjene ljudskih i radničkih prava u svim svojim poslovnim aktivnostima, brinemo o zaposlenicima te osiguravamo jednake mogućnosti za njihov rast i napredovanje u sigurnom i zdravom radnom okruženju.
  • odgovornu suradnju s dobavljačima i poslovnim partnerima, uz doprinos napretku poljoprivrede i razvoju ruralnih područja.
  • brigu o životnoj sredini kroz zaštitu životne okoline i održivi razvoj uz obnovljivi pristup korištenja vode za poboljšanje upravljanja vodama. 

Više informacija o načelima poslovanja kompanije Nestlé možete pronaći u dokumentu Nestlé korporativna načela poslovanja.