Ne morate ići u skupe restorane da bi ste priredili gala večeru za sebe i svoje prijatelje. Slijedite ovaj jednostavni recept i zasjenite sve s par kulinarskih trikova u kojima će vam pomoći THOMY tartar umak.
Potrebno vam je:
1 kg filea od lososa
2 kašičice senfa
3 kašičice soja umaka
6 kašika maslinovog ulja
THOMY tartar umak
2 češnja bijelog luka
PRIPREMA:
Filee lososa narežite na manje komade.
MARINADA:
U posebnoj zdjeli pomiješajte senf, soja umak i maslinovo ulje.
Izgnječite bijeli luk i sve pomiješajte dok se smjesa ne izjednači.
Prethodno narezane komade lososa dobro natopite marinadom i stavite da odstoje najmanje 10 minuta.
Zagrijte gril tiganj na srednju temperaturu i stavite malo ulja, tek toliko da se losos ne bi lijepio.
Lagano pecite komade ribe sa svake strane po 4-5 minuta i pažljivo okrećite. Preporučujemo da prvo krenete s pečenjem one strane na kojoj se nalazi koža.
Kada losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjir i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još par minuta i začinite THOMY tartar umakom na kraju.
Uklonite kožu i služite toplo, uz prilog od rukole, limuna ili kuvane blitve.
Prijatno!