Vegetarijanski recept bez mesa s posebnim okusom!
-
OBROK ZA: 4 osobe
-
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
-
TEŽINA: složeno
Popis sastojaka:
- 4 paprike (birajte paprike različitih boja)
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crveni luk
- 1 kašičica kumina
- 1 čili papričica ili 1 kašičica crvenog bibera
- 2 tikvice
- 175 g kukuruza
- 1 avokado
- 50 g sira cheddar (ili neki drugi sir sličnog kvaliteta i topivosti)
- 2 kašičice korijandra
- 1 kocka MAGGI Tajna okusa povrća
Kako se priprema?
- U lonac stavite kuhati vodu, odrežite gornji dio paprike i očistite sjemenke, kuhajte ih 5 minuta, zatim izvadite i pustite da se ocijede s odrezanom stranom prema dolje.
- Nasjeckani luk stavite u tavu sa kašikom ulja i ostavite na vatri 3 minute, dok ne omekša. Dodajte kumin, čili (ili biber) i ostavite na vatri još 2-3 minute.
- Izrežite tikvice na kockice i dodajte ih u tavu s lukom i začinima i ostavite na vatri oko 4 minute, dok ne omekšaju, pa uklonite s vatre.
- U tavu dodajte kukuruz, avokado narezan na kockice, naribani sir, korijandar i prethodno usitnjenu MAGGI povrtnu kocku za supu pa sve zajedno promiješajte.
- Napunite 4 paprike mješavinom povrća, a zatim ih stavite u neprijanjajuću posudu za pečenje u pećnici.
- Paprike ostavite u pećnici 30-35 minuta na 180 stupnjeva, dok ne postanu vrlo mekane.
- Nakon što izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi, a zatim poslužite.
Nutritivne vrijednosti po porciji:
- Kalorija: 235 kcal
- Bjelančevina: 8 g
- Masti: 14 g
- Ugljikohidrata: 21 g