
Za lagan i ukusan proljetni ručak, supa od koprive s rižom je savršena!
-
OBROK ZA: 4 osobe
-
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
-
TEŽINA: lagano
Popis sastojaka:
- 100 g svježe koprive (prethodno oprane)
- 1 luk
- 1 mrkva
- ½ crvene paprike
- 100 g oguljenog paradajza
- 2 kašike umaka od paradajza
- 3 kašike ulja
- 100 g riže
- biber
- MAGGI povrtna kocka za supu
- zeleni peršun
- voda
Kako se priprema supa od koprive s rižom?
- Očistite i ocijedite koprivu, narežite luk te naribajte mrkvu. Papriku i oguljeni paradajz narežite na kockice.
- U zdjelu dodajte ulje, luk, mrkvu, papriku i paradajz, malo vode te pustite da se kuha dok ne omekša (otprilike četiri minute).
- Dodajte vodu.
- Kada voda uzavre, dodajte nasjeckani peršun.
- Dodajte koprivu, biber i prethodno usitnjenu MAGGI povrtnu kocku za supu. Nastavite kuhati.
- Kada se povrće skuha, dodajte mu opranu rižu.
- Kada se riža skuha, dodajte joj umak od paradajza i potrebnu količinu vode. Ostavite da se još kratko kuha.
- Kušajte je li kuhano, maknite s vatre i supa od koprive s rižom je spremna!
Prijedlog za serviranje: uz mladi luk, bučino ulje i prepržene sjemenke bundeve dobit ćete ukusan i maštovit obrok.
Sličnu supu možete pripremiti i s nekim drugim lisnatim povrćem prema vašem izboru: npr. špinat ili blitva koje možemo nabaviti tijekom cijele godine. Nećete pogriješiti ukoliko van sezone koristite smrznuto zeleno lisnato povrće. Opće je poznato da nam u prehrani nedostaje zelenog povrća stoga vam preporučamo ovu ukusnu supu od koprive s rižom što češće na vašem meniju. U slast!
Nutritivne vrijednosti po porciji
-
Kalorija: 193 kcal
-
Bjelančevina: 3 g
-
Masti: 8 g
-
Ugljikohidrata: 27.6 g