Sort by
Sort by

Različitost i inkluzija

diversity-inclusion-article-header-video


Integrisanost s našom kulturom

Različitost i inkluzija je naša svakodnevna realnost. Poštujemo i podstičemo jedinstvenost i potencijal bez obzira na Vašu rasu, spol, kulturu, seksualnu orijentaciju ili invaliditet.

Različitost je naša svakodnevica

Podstičemo različitosti i inkluziju vršeći utjecaj na našu kulturu, društvo i inovacije.

Kultura

culture-video

Gradimo kulturu uključivosti i koristimo razlike među zaposlenicima u zajedničkom radu

Društvo

society-video

Nastupamo i na inkluzivan način se angažujemo u društvu i sa zainteresovanim stranama u različitim oblastima poslovanja u čitavom lancu vrijednosti.

Inovacije

innovation-video

Razmišljamo o potrebama različitih potrošača i kupaca kada su u pitanju naši proizvodi i usluge, kao i njihovoj pristupačnosti – kad god, gdje god, koliko god.

Različitost

Poštovanje različitosti znači poštovanje drugog načina razmišljanja, druge kulture i svih društvenih aspekata, što zahtijeva otvorenost i inkluzivnost u svim našim akcijama i unutar i izvan naše kompanije.

Različitost i inkluzija su sastavni dio Nestlé kulture. Naš cilj je da obezbijedimo takvu kulturu radnog mjesta koja stvara jednake prilike za sve, gdje se s ljudima postupa dostojanstveno i uz uvažavanje. Trudimo se da osnažimo ovu inkluzivnu kulturu. To nam pomaže da kao svoju najveću prednost iskoristimo jedinstvene vještine, znanje i iskustva svih naših zaposlenih.

gender-balance-wide

Inkluzija

Ravnopravnost spolova je naš prioritet od 2008. godine, što nam je pomoglo da povećamo broj žena na svim nivoima u organizaciji. Želimo da budemo rodno ravnopravna kompanija stvaranjem u svom radnom okruženju uslova za postizanje procentualnog godišnjeg povećanja broja žena menadžera i viših lidera. Naše globalne i lokalne inicijative u pogledu rodne ravnopravnosti obuhvataju sljedeće:

  • Razvojne prilike: programi mentorstva i koučinga
  • Fleksibilno radno okruženje koje pruža podršku
  • Organizovanje događaja koji predstavljaju model ponašanja, okruglih stolova i diskusija na mreži
  • Obuka za razvoj liderstva i radionice posvećene nesvjesnoj pristrasnosti
  • Politika za zaštitu materinstva (pdf, 1Mb)

Ravnopravnost spolova nije samo za nas kao organizaciju. Znamo da su rodna ravnopravnost, ženska prava, obrazovanje žena i djevojaka širom svijeta, kao i osnaživanje žena, od ključne važnosti za stvaranje zajedničke vrijednosti za naše poslovanje i za društvo.

people-disabilities-wide