O nama

Nestlé je...svjetski lider u proizvodnji hrane i pića. Imamo više od 2000 globalnih i lokalnih brendova te smo prisutni u 191 zemlji širom svijeta.


Naša misija


Misija kompanije Nestlé je poboljšanje kvaliteta života i doprinos zdravijoj budućnosti. Želimo da pomognemo u oblikovanju boljeg i zdravijeg života. Također želimo da inspiriramo ljude da žive zdravim životom. Na taj način doprinosimo društvenoj zajednici te obezbjeđujemo dugoročan uspjeh našoj kompaniji.

School boys


Naši ciljevi


Definirali smo tri sveobuhvatna cilja koja planiramo ostvariti do 2030. godine. Ti ciljevi usmjeravaju naše poslovanje te su u skladu sa ciljevima održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Pomoći
50 miliona
djece da žive zdravijim životomIndividuals and families
Kroz naše poslovanje povećati životni standard
30 miliona
ljudi
Community
Težiti
nultom
uticaju na zagađenje životne sredinePlanet


Naša historija


Želimo da oblikujemo bolji i zdraviji svijet. Naša je misija nastala prije više od 150 godina kada je Henry Nestlé proizveo dječje žitarice te je upravo na taj način spašen dječji život.

Od 1866. godinestvaramo proizvode koji poboljšavaju kvalitet života i doprinose zdravijoj budućnosti. Pročitaj te više o našoj historiji...


Naše vrijednosti


Naše se vrijednosti odražavaju na naše poslovanje. Naše se poslovanje zasniva na poštivanju zakona, transparentnosti te poštivanju naših zaposlenih i poslovnih partnera. Pročitaj te više o našim poslovnim principima poslovnim principima.