Sort by
Sort by
ZDRAVO! BAKE

Drage bake,

vi imate najvažniju ulogu u usvajanju zdravih životnih navika vaših unuka. Samo vi znate kako vam to polazi za rukom. Vi ste te koje se trude da vaši unuci jedu zdravo, a uz sve to u kuhanju slijedite i naš tanjir zdrave hrane Nutriporcija.

Zdravo! Bake je mjesto susreta na kojem ćete vi - specijalne bake podijeliti svoje zanimljive recepte za zdrav i uravnotežen obrok, ali i one male skrivene trikove uz pomoć kojih svoje unuke učite zdravim navikama, odnosno uspijevate ih nagovoriti da se zdravo hrane.

Zdravo! Bake će biti mjesto na koje će osim baka, dolaziti i vaša djeca - roditelji vaših unuka, vaši unuci, ali i svi oni koji žele da otkriju male tajne kuhanja koje samo bake znaju.

Od sada više ne morate zvati baku telefonom, već samo kliknuti na Zdravo! Bake gdje ćete pronaći savjete koje samo bake mogu dati.

Mi tražimo i bake, i nane, i nene, i majke, kako god da ih unuci zovu. Važno je samo da imaju recepte za zdrava jela i da svoje male tajne o tome kako su uspjeli nagovoriti svoje unuke da ih pojedu žele podijeliti sa nama.

Baka i unuka se igraju u kuhinji
Nestlé traži Zdravo! Baku koja je uspjela nagovoriti unuke da jedu zdravo!

Bake imaju mnogo znanja i iskustva u kuhanju tradicionalnih jela bogatih nutrijentima koje njihovi unuci vole. U čemu je njihova tajna? Odgovor je jednostavan – bake znaju da su tradicionalna domaća jela zdrava i dobra za djecu ukoliko se skuhaju i prezentiraju na pravi način.

Zato je Nestlé odlučio obogatiti svoju Zdravo! Kuharicu sa korisnim savjetima i trikovima koje samo bake znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave navike kako bi pripremili dobro izbalansirani obrok u skladu sa Nestlé tanjirom zdrave hrane – Nutriporcijom – kojeg su osmislili nutricionisti s ciljem da se edukuju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, koju već odavno znaju sve bake, a koji sadrži proteine, žitarice, i neizostavno voće i povrće.

Nestlé je trenutno u potrazi za specijalnom bakom koja kuha zdrava tradicionalna domaća jela koja vole njeni unuci, ali i koja želi podijeliti one male tajne kuhanja sa širom publikom. Pitate se zašto specijalna? Zato jer je ona ta koja poznaje pravila balansirane ishrane, instinktivno slijedi našu Nutriporciju oduvijek, a pri tome s lakoćom svoje unuke uči kuhati zdrave obroke. 

S obzirom da se zdrave životne navike stiču od djetinjstva, a djeca uče od odraslih, Zdravo! Bake je prilika da upoznamo super bake koje će još jednom potvrditi činjenicu da iskustvo, volja i ljubav uz pažljivo birane namirnice stvaraju ukus i miris koji se ne zaboravljaju i uvijek nas podsjećaju na bezbrižne dane djetinjstva.

Baka koja podijeli svoj recept i ispriča priču kako je uspjela nagovoriti svoje unuke da se zdravo hrane, ima šansu da postane Nestlé Zdravo! ambasadorica, koju će odabrati Nestlé nutricionisti. Baka ambasadorica će potom svoje tajne kuhanja podijelit sa roditeljima i nastavnicima u nekoliko osnovnih škola u Bosni i Hercegovini.

Kako već sada dobijamo brojne recepte, a nažalost biramo samo jednu baku kao Nestlé Zdravo! ambasadoricu, odlučili smo da deset baka nagradimo posebnim Nestlé poklon paketima. Požurite i prijavite se do kraja dana u srijedu 3. maja.

Svoju “specijalnu” baku možete prijaviti i vi, ali i baka se može sama prijaviti jednostavnim popunjavanjem formulara.

Upload requirements
*Uploadanjem fotografije, dajete suglasnost da je možemo koristiti u eksternoj komunikaciji. 

Pravila nagradnog konkursa možete pronaći ovdje.