Sort by
Sort by

ZDRAVO! BAKE/NANE

Drage bake/nane,
vi imate najvažniju ulogu u usvajanju zdravih životnih navika vaših unuka. Samo vi znate kako vam to polazi za rukom. Vi ste te koje se trude da vaši unuci jedu zdravo, a uz sve to u kuhanju slijedite i naš tanjir zdrave hrane Nutriporcija.

Zdravo! Bake je mjesto na kojem ćete pronaći zanimljive recepte za zdrav i uravnotežen obrok, ali i one male skrivene trikove uz pomoć kojih bake/nane svoje unuke uspješno uče zdravim navikama, odnosno uspijevaju ih nagovoriti da se zdravo hrane.

Zdravo! Bake je mjesto na koje će osim baka/nana, dolaziti i vaša djeca - roditelji vaših unuka, vaši unuci, ali i svi oni koji žele da otkriju te male tajne kuhanja koje samo bake/nane znaju.

Od sada više ne morate zvati baku/nanu telefonom, već samo kliknuti na Zdravo! Bake gdje ćete pronaći savjete koji zlata vrijede.

Baka/Nana Nestlé ambasadorica
 

Pemba Suljagić je Nestlé Zdravo! Baka/Nana ambasadorica koja je uspjela nagovoriti unuke da jedu zdravo!

Pemba Suljagić iz Sarajeva je pobijedila na Nestlé konkursu “Zdravo! Baka” i time stekla titulu Nestlé Zdravo! Baka/Nana ambasadorica. Stručni žiri iz kompanije smatra da je nana Pemba ispunila kriterij konkursa, a to je praćenje smjernica Nutriporcije - Tanjira zdrave prehrane, kao  i način na koji je vjerodostojno prenijela poruku o balansiranim i kvalitetnim obrocima.

Nana Pemba Suljagić svojim načinom kuhanja već godinama uspijeva svoje unuke usmjeriti prema raznolikoj i izbalansiranoj prehrani, ali i da zavole tradicionalna jela po čemu je ova nana poznata. Najdraže jelo njene unuke je čorba od graha i povrća koje je i za ovo takmičenje pripremila na sebi svojstven način.

Bake/nane imaju mnogo znanja i iskustva u kuhanju tradicionalnih jela bogatih nutrijentima koje njihovi unuci vole. U čemu je njihova tajna? Odgovor je jednostavan – bake/nane znaju da su tradicionalna domaća jela zdrava i dobra za djecu ukoliko se skuhaju i prezentiraju na pravi način.

Zdravo!Kuharica naših baka/nana

Zato je Nestlé odlučio obogatiti svoju Zdravo! Kuharicu sa korisnim savjetima i trikovima koje samo bake/nane znaju, a s ciljem da njihovi unuci i porodice steknu zdrave navike kako bi pripremili dobro izbalansirani obrok u skladu sa Nestlé tanjirom zdrave hrane – Nutriporcijom – kojeg su osmislili nutricionisti s ciljem da se edukuju roditelji i djeca o izbalansiranoj i pravilnoj ishrani, koju već odavno znaju sve bake/nane, a koji sadrži proteine, žitarice, i neizostavno voće i povrće.

Želite kuhati tradicionalna jela kao vaše bake, nane, nene ili majke, onda je dovoljno da kliknete na našu kuharicu i otkrijete sve one male tajne koje samo one znaju. Jedna od njihovih vječnih tajni između ostalog su ljubav i vrijeme koje posvete jelu kojeg kuhaju za svoje najdraže. Osim recepata, tu su i kratke priče baka/nana učesnica Nestlé Zdravo! Baka/Nana konkursa, pa možda vam posluže njihovi trikovi kako bi ste nagovorili najmlađe da jedu hranu bogatu povrćem i vitaminima.

S obzirom da se zdrave životne navike stiču od djetinjstva, a djeca uče od odraslih, Zdravo! Bake je prilika da upoznamo super bake koje će još jednom potvrditi činjenicu da iskustvo, volja i ljubav uz pažljivo birane namirnice stvaraju ukus i miris koji se ne zaboravljaju i uvijek nas podsjećaju na bezbrižne dane djetinjstva.

U našoj najnovijoj kuharici možete pronaći i recept za pobjedničku „Čorbu od graha i povrća“ koju je za vas pripremila nana Pemba Suljagić iz Sarajeva Nestlé Zdravo! Baka/Nana ambasadorica. Skini i ti ovaj cookbook i kuhaj kao baka/nana!

 

ZDRAVO! BAKA/NANA KUHARICE PRIMERAK