Sort by
Sort by

Igre u zatvorenom za mačke

Savjeti o održavanju zdravlja i sreće Vaše kućne mačke 
igre u zatvorenom

Igra je ključna za vašu mačku; od rane dobi pa sve do starosti, one će voljeti grebanje, lov i poskakivanje na sve vrste stvari! Zapravo, igranje s vašom mačkom jedna je od najprijatnijih stvari oko toga da ih imate oko kuće.


Stručnjaci iz našeg branda Purina za kućne ljubimce podijelili su popis igara koje će obogatiti život vaše mačke, pružiti stimulaciju i ojačati vezu koju dijelite.

 

1. Lov plijena

Pomoću igračke simulirajte kretanje plijena. Povlačenjem igračaka preko zemlje na uzici, povremeno pauzirajući poput životinje, potičete svoju mačku da stane i baci se kao u divljini. Ovo će povećati njihovu brzinu i okretnost i stimulirati njihove lovačke instinkte. Dobro je držati igračku skrivenom do igranja, kako bi ih zainteresirali za nju.
 

cat ba

2. Mačja trava za zabavu

Punjenje mačje trave, prirodne biljke, u igračku ili kuglu (ili kupovina one koja u sebi već ima mačju travu) može pobuditi zanimanje mačke za igračku. Imajte na umu, međutim, da sve mačke nisu privučene mačjom travom.
 

 

3. Pokrenite i dohvatite

To je iznenađujuće, ali mnoge mačke vole igrati bacanja - ili barem juriti za njima i hvatati loptu koju bacate. Igračke sa loptom simuliraju brze, neočekivane pokrete plijena. Stavite zvono unutra da privučete pažnju vaše mačke, pa valjajte ili bacajte loptu tako da je ona može vidjeti i juriti. Neke mačke posebno dobro reagiraju kada se lopta odbaci ili baci u drugu sobu ili iza ugla.

cat 2 ba

4. Igrajte se s hranom

Zagonetne hranilice i kuglice za distribuciju hrane su igračke koje ubacuju hranu vaše mačke u odjeljak iznutra. Prevrtanjem ili udaranjem po igrački, vaša mačka može učiniti da se oslobodi nekoliko komada hrane istovremeno. Korištenje ovih zagonetnih hranilica stimulira želju vaše mačke da lovi i radi za hranu. Ne zaboravite uzeti u obzir hranu koja se nalazi u hranilici prilikom određivanja vrijednosti dnevnih obroka vaše mačke.

 

Zapamtite
Potaknite svoju mačku da se igra barem 20 minuta dnevno kako bi poboljšala kondiciju. Vrijeme za igranje s vašom mačkom nije samo luksuz - to je nužno za zdravlje vašeg ljubimca i opću dobrobit. Ali bez obzira na to što se događa i bez obzira na jedinstvenu ličnost vašeg ljubimca, vrijeme igranja nikada ne bi trebalo biti dosadno. Budite kreativni, zabavite se i pogledajte kako vam oboma koristi!
Za više savjeta i trikova za vlasnike mačaka, pogledajte odjeljak s člancima na internet-stranici Purina.