Sort by
Sort by

Nestlé vizija je da nijedno od naših pakiranja, uključujući plastiku, ne završi na odlagalištu otpada ili kao smeće. To nije samo neki uzvišeni ideal - naporno radimo kako bismo ga ostvarili i pomogli postići budućnost bez otpada.

Obavezali smo se da će do 2025. godine, 100% naših pakiranja biti od materijala koji će se moći ponovo iskoristiti ili reciklirati. Do 2030. godine, kompanija ima cilj nultog utjecaja na okoliš, što se postiže i pravilnim zbrinjavanjem otpada. Preko 400 Nestlé tvornica diljem svijeta radi na tome da su zero waste to landfill, što znači su svi procesi u proizvodnji i procesi separacije otpada tako prilagođeni da se više ne stvara komunalni otpad.

Profesionalni spoj umjetnosti i prirode

Inicijativa Čista umjetnost je u 2021. godini pod svojim kišobranom okupila nekoliko aktivnosti. Preko 100 hiljada posjetioca Sarajevo City Centra je imalo priliku vidjeti izložbu umjetničkih dijela od otpadnog materijala, prisutni su mogli i da pomognu u akciji doniranja vrtnih sadnica školama u BiH, a organizovana je i volonterska akcija čišćenja zelenih površina.

Spoj mlade umjetnosti i čiste prirode

U istom duhu se nastavlja i u 2022. godini, a ovogodišnji umjetnici su učenici osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Osnovne škole će prvo organizovati akcije čišćenja u svojim sredinama, a od prikupljenog materijala koji se može reciklirati imaju zadatak da naprave eksponate čiste prirode (rijeke, planine, livade, zdravu floru i faunu koja postoji u njihovom okruženju).

Nakon što umjetnička djela budu kreirana, javnost će imati priliku da glasa za svog favorita, a potom će 20 najboljih biti izloženo u Centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo u drugoj polovini novembra.

Ukoliko ste zainteresovani da prijavite svoju školu, to možete učiniti putem ovog linka.

Clean Art Galerija

Galerija Clean Art
Galerija Clean Art
Galerija Clean Art
Galerija Clean Art