Sort by
Sort by
Za svaki trenutak postoji Nescafé

Nescafé postoji za svakoga u bilo koje doba dana. Pronađite svoj ukus, odaberite intenzitet i onda se opustite i uživajte u trenutku uz kvalitetnu kafu.

Dan možete započeti bogatim ukusom jutarnje šoljice Nescafé Classic kafe; otkrijte mekani okus sporo prženih zrna sa zlatnom mješavinom ili uživajte u ugodnim trenucima kafe u bilo koje doba dana uz našu ponudu bez kofeina.

Strast je unošenje ukusa odlične kafe u svaki trenutak koja nas inspiriše od 1938. godine, kada je po prvi put u svijetu Max Morgenthaler izumio kafu u prahu koji hvata pravu aromu zrna.

Muškarac pije Nescafé
Ženka pije Nescafé
Uzgajivači kafe

Ikoničan brend

1929
1938
1941
1960
1969
1986
2006
2010
Danas
1929

Od katastrofe do prilike

Slom na Wall Streetu doveo je do pada cijena kafe, ostavljajući brazilskoj vladi ogroman višak kafe. Obratili su nam se za pomoć u očuvanju uroda: možemo li zrna pretvoriti u instant kafu?

1938

Napredni miris

Bilo je potrebno devet godina teškog rada, ali na kraju je naš glavni naučnik za projekat izumio kafu u prahu koji je uhvatio pravu aromu zrna. Hvala Max Morgenthaler!

1941

Održavanje trupa

Nescafé se prodaje u preko 30 zemalja i bio je dio kompleta za hitne slučajeve mnogih američkih vojnika tokom Drugog svjetskog rata.

1960

Novo mjerilo ukusa

Evropa prvi put proba Nescafé Gold Blend, našu najglatkiju i najbogatiju kafu.

1969

Do mjeseca i nazad

Nescafé se pridružio posadi Apolla 11, Nilu Armstrongu, Buzzu Aldrinu i Michaelu Collinsu, na njihovoj pionirskoj misiji. Prva kafa pala je na Mesec.

1986

ćao! Pozdravljamo ukus Italije

Italijanska kultura kafe vraća se kući lansiranjem Nescafé Espresso i Cappuccina.

2006

Donesite iskustvo barista kući

Razvijamo naš Nescafé Dolce Gusto aparat za kafu tako da svi mogu uživati u kafi barista kvaliteta kod kuće.

2010

Pomaganje poljoprivrednicima

Pokrećemo Nescafé plan, što znači da kupujemo samo od lokalnih proizvođača, pomažući da se osigura dugoročna održivost hiljada farmi kafe.

Danas

Omiljena kafa na svijetu

Svake sekunde svakog dana, svijet uživa uz 5.500 šoljica Nescafé kafe.