Sort by
Sort by

Čokoladni mousse s bademovim mlijekom, malinama i mentom

Čokoladni mousse s bademovim mlijekom, malinama i mentom

Tko još može odoljeti toplom i ukusnom čokoladnom musu? Ova kremasta poslastica jedan je od omiljenih slatkiša većine ljubitelja čokolade. Zato otkrijte tkrijte svježi recept s malinama i mentom. Zabavite se uz ovaj recept za čokoladni mousse.

 

 

  • OBROK ZA: 4 osobe
  • VRIJEME PRIPREME: 40 minuta
  • TEŽINA: lagano
 

Popis sastojaka:

  • 240 ml bademovog mlijeka
  • 1/2 kašičice esencije vanilije
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • 2 žumanca
  • 2 kašike sirupa agave
  • 1 prstohvat soli 
  • 100g crne čokolade Nestle Dessert

 

Za serviranje:

  • 60 g jogurta
  • 150 g svježih malina 
  • svježi list mente

 

 Kako se priprema?

1. Ulijte mlijeko u lonac, dodajte kokosovo ulje i zagrijte na laganoj vatri bez vrenja. Promiješajte nekoliko puta kako biste bili sigurni da se kokosovo ulje povezalo. 

2. U velikoj zdjeli pomiješajte žumanca, agavin sirup, esenciju vanilije i sol.  

3. Maknite mlijeko s vatre i dodajte tamnu čokoladu Nestle Dessert izrezanu na komade. Miješajte dok se potpuno ne rastopi. 

4. U posudu s tankim opnom ulijte smjesu sa žumancima, a zatim prelijte čokoladom. Stalno miješajte da se jaja ne stvrdnu. 

5. Smjesu prelijte kroz sito, a zatim je prelijte u vatrostalne čaše, koje ćete staviti u duboku posudu. Zatim ulijte vruću vodu u posudu, dovoljno da dosegne polovicu vatrostalnih čaša u kojima se nalazi smjesa za mousse. 

6. Stavite posudu na srednji rešo pećnice i pecite smjesu 30 minuta u pećnici koju ste prethodno zagrijali na 150 stupnjeva. 

7. Pustite da se potpuno ohladi prije posluživanja. 8. Poslužite mousse s jogurtom, malinama i mentom. 

 

Nutritivne vrijednosti po porciji:
 
  • Kalorija: 303 kcal
  • Masti: 23 g
  • Ugljikohidrata: 22 g
  • Bjelančevina: 4 g