
Uživajte u ovom svježem receptu za supu od mrkve s crvenom lećom i povrćem.
-
OBROK ZA: 4 osobe
-
VRIJEME PRIPREME: 70 minuta
-
TEŽINA: lagano
Popis sastojaka:
-
2 kašičice sjemenki kumina
-
½ kašičice pahuljica čilija
-
2 kašike maslinovog ulja
-
600 g očišćene mrkve
-
100 g očišćenog celera
-
150 g očišćene crvene leće
-
1 l vruće supe od povrća
-
200 ml svježeg mlijeka
-
4 kašičice MAGGI Tajne okusa povrća
Za serviranje:
-
obrani jogurt
-
hljeb
-
peršun
Kako se priprema?
-
Mrkvu i celer narežite na jednako velike komade i stavite ih u posudu za pečenje.
-
Zalijte maslinovim uljem i dodajte MAGGI Tajna okusa povrća. Dobro promiješajte.
-
Zatim sve stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 220 stupnjeva, na 35 minuta, dok se ne počne karamelizirati.
-
Na suhu tavu uspite sjemenke kumina i čili pahuljice, a pola ostavite za ukras. Drugu polovinu dodat ćete u juhu.
-
Vruću supu od povrća ulijte u zdjelu, dodajte leću, pečeno povrće i začine i stavite kuhati. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, dok leća ne omekša. Maknite lonac s vatre, ulijte mlijeko i promiješajte.
-
Sve procijedite i poslužite supu u 4 srednje velika tanjira. U svaku porciju dodajte jogurt i preostale začine koje ste prije usitnili u drobilici.
-
Ako želite još svježiji okus, dodajte listove svježeg peršuna.
-
Supu od mrkve i leće poslužite s hljebom.
Nutritivne vrijednosti po porciji
-
Kalorija: 222 kcal
-
Bjelančevina: 7 g
-
Masti: 11 g
-
Ugljikohidrata: 25 g