Sort by
Sort by

Nestlé udružuje snage s Crvenim krstom u borbi protiv pandemije COVID-19

Nazad na objave za medije

30.03.2020. Sarajevo   Najveća svjetska prehrambena kompanija, Nestlé udružuje snage sa Međunarodnom federacijom društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca (IFRC) u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Nestlé svoju podršku najugroženijima pruža u svih 187 zemalja u kojima djeluje, uključujući i Bosnu i Hercegovinu. Tako je Crvenom krstu Federacije BiH donirano 6.400 KM, s ciljem podrške onima najviše pogođenim ovom krizom.  

„Pandemija je u našu svakodnevnicu donijela nove odgovornosti i obaveze. Od samog početka ove krize, pružamo pomoć lokalnim zajednicama svih zemalja u kojima djelujemo, pa tako i onih u Adriatic regiji. Važno je da svi uložimo maksimalne napore, jer samo zajedničkim snagama možemo dobiti ovu bitku.“ istakla je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic. 

Imajući u vidu da su hrana i piće ključ poboljšanja kvalitete života, na globalnom nivou Nestlé ulaže značajne napore kako bi nastavio isporučivati proizvode i zadovoljio globalnu potražnju, te osigurao kvalitetnu prehranu za sve, a posebno a najugroženije skupine društva – djecu, starije i one koje se bore sa bolešću. Nestlé  je ranije objavio i da podržava rad medicinskih ustanova širom svijeta, te da s medicinskim osobljem radi na razvoju nove medicinske prehrane prilagođene potrebama nastalim pandemijom virusa COVID-19. 

„Sada je vrijeme da pokažemo vrijednosti koje Nestlé porodica njeguje. Ja sam zaista impresioniran naporima koje cijeli naš tim ulaže da podrži pojedince i zajednice pogođene ovom krizom. Ovo je globalni problem, stoga mi nudimo pomoć u svih 187 zemalja u kojim djelujemo. Pozdravljamo neumorne napore miliona volontera Međunarodne federacije društava Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca i divimo se njihovoj predanosti da situaciju na terenu učine boljom.“ rekao je ovim povodom Mark Schneider, izvršni direktor kompanije Nestlé. 

Svo osoblje kompanije Nestlé čiji je rad privremeno obustavljen zbog pandemije će u potpunosti biti plaćeno najmanje tri mjeseca, u skladu sa lokalnim zakonima i propisima o radu. 

Više detalja o svim dodatnim poduzetim koracima možete pronaći na linku.