Sort results by
Sort results by

Nestlé preuzima poslovanje tvrtke Centroproizvod, vodećeg proizvođača hrane u Srbiji

Nestlé preuzima Centroproizvod

Kompanija Nestlé danas je objavila da je postigla dogovor o preuzimanju poslovanja kompanije Centroproizvod a.d., vodećeg proizvođača hrane u Srbiji.  Transakcija s Centroproizvodom uključuje i njihovu tvornicu u Surčinu.

Akvizicija Centroproizvoda obuhvaća njihove kulinarske proizvode (suhi začini, dodaci jelima, juhe, preljevi i umaci), konditorske proizvode (namazi i čokoladne pločice) i napitke (čokoladni napici i čajevi). Centroproizvod u 2011. godini očekuje realizaciju prodaje  od 2,5 milijardi RSD (25 miliona eura).

“Ova akvizicija strateški je korak koji će ojačati poziciju i  prisutnost Nestlé-a u regiji. Portfelj proizvoda  kompanije Centroproizvod komplementaran je s našim, a lokalna proizvodnja u Surčinu, s izvrsnim distribucijskim mogućnostima, za nas je veliki dobitak,“ rekao je predsjednik Uprave Nestlé Adriatic Marco Travaglia.

Uvjeti prodaje predmet su regulatornih odobrenja, pa se pojedinosti transakcije ne smiju otkrivati. 
Kompanija Centroproizvod ima iznimno poznati brend C, koji je već 60 godina sinonim za kvalitetu i tradiciju, a njihov vodeći proizvod Začin C prisutan je u većini domaćinstava u Srbiji.
Nestlé je u Adriatic regiji prisutan od 2003. Godine, trenutno  upošljava oko 500 zaposlenika i upravlja tvornicom u Staroj Pazovi u Srbiji.

Kontakt za novinare:

Olivera Međugorac, direktorica
Korporativne komunikacije - Nestlé Adriatic
Telefon: +385 1 6328 010
Mobitell: +385 98 478 400
E-mail: [email protected]
[email protected]