Za ukusnu i uravnoteženu prehranu – novi THOMY Delight

To Press Releases listSarajevo ,apr 4, 2017

 

Kompanija Nestlé lansirala je THOMY Delight, preliv bogatog okusa, posan i  koji ne sadrži gluten te ima manje masti i kalorija u odnosu na klasičnu majonezu

Kompanija Nestlé proširila je asortiman majoneza THOMY novim prelivom Delight, koji je posan,  bez glutena i napravljen od pažljivo odabranih sastojaka, zaslužnih za prepoznatljivu teksturu i bogat okus majoneza THOMY. U odnosu na klasičnu majonezu THOMY, Delight sadrži 50% manje masti i 47% manje kalorija.

THOMY Delight napravljen je od svakodnevnih, dobro poznatih sastojaka, dok glavnu notu okusu daje gorušica koja je odličan izvor selena, magnezija, omega masnih kiselina, mangana, fosfora, bakra i vitamina B. U novom prelivu THOMY Delight mogu  uživati i oni koji su osjetljivi na gluten, kao i svi kojima je bezglutenska prehrana postala sastavnim dijelom života.   

Osim ljubiteljima majoneze kojima će biti neizostavan saveznik u kuhinji, THOMY Delight olakšat će posao i gurmanima koji sa strašću provode sate pripremajući specijalitete za najmilije. Naročito će se svidjeti onima koji se niti nakon blagdana i praznika ne žele odreći ukusne hrane, istovremeno vodeći računa o uravnoteženoj prehrani.  

„Pravilna prehrana može biti sasvim jednostavna i ukusna, a svaki proizvod može biti dio uravnotežene prehrane. Masti su vrlo važan izvor energije, a preporuča se većinu masnoća unositi iz biljnih ulja koja ne sadrže zasićene masti. Umaci poput lagane majoneze dobar su izbor s obzirom na to da sadrže znatno manje masti te ih je vrlo lako uklopiti u svakodnevnu prehranu“, izjavila je Nataša Šoštarić, dipl. ing. prehrambene tehnologije, nutricionist.

Kako biste se uvjerili u bogat okus i užitak koji donosi THOMY Delight, predlažemo kreativne i jednostavne recepte uravnoteženih jela: 

ROLICE OD PATLIDŽANA

Sastojci:
  • 1 malo veći patlidžan
  • 8 kašika maslinovog ulja
  • 4 čehne bijelog luka
  • 60g sitno nasjeckanih oraha
  • Pola vezice peršuna
  • 2 kašikeTHOMY Delight preliva

Priprema:
1. Jedan patlidžan uzdužno presijecite na 8 dijelova, posolite i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
2. Isperite hladnom vodom, osušite i nakon toga premažite svaki komad uljem s gornje i donje stane, ponovno posolite i pecite u pećnici na 200°C oko deset minuta.
3. Svaki komad premažite Thomy Delight prelivom, preko stavite pola čehne smrvljenog bijelog luka, sitno nasjeckane orahe i peršun. 
4. Uvijte ih i servirajte.

PREDJELO OD TUNE, GRAHA I SLANUTKA

Sastojci:
  • 230g konzerviranog graha 
  • 100g slanutka
  • Konzerva tune 
  • Pola glavice crvenog luka
  • 0,5 dl maslinovog ulja 
  • 3 kašike crvenog vina
  • Kašika senfa 
  • Vezica peršuna
  • Kašičica sušenog origana
  • Krupna morska sol i biber
  • THOMY Delight preliv

Priprema:
1. U posudi pomiješajte ocijeđeni grah, slanutak, tunu, crveni luk, peršun i maslinovo ulje.
2. Posebno pomiješajte senf s crvenim vinom i miješajući postepeno dodavajte ulje.
3. Pripremljeni preliv od vina i senfa prelijte preko predjela, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
4. Servirajte na prepečenom hljebu, dodajte THOMY Delight i pospite origanom.