Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Nestlé planira zaposliti više od 20.000 mladih u Europi

Nazad na objave za medije
Sarajevo,
Wed, 06/26/2013 - 19:00

Nestlé, najveća prehrambena kompanija na svijetu, objavila je kako u naredne tri godine u Europi planira pomoći u zapošljavanju više od 20.000 osoba mlađih od 30 godina. Putem inicijative „Nestlé in Europe“ („Nestlé u Europi“) tvrtka će ponuditi više tisuća mjesta za odrađivanje praktične nastave i pripravništva do 2016. godine. Detalji projekta bit će objavljeni u rujnu,  a u planu je potaknuti i partnere i dobavljače da ponude posao, usavršavanje ili praktičnu nastavu mladim nezaposlenim osobama. 

Unatoč izazovnoj ekonomskoj situaciji, Nestlé i dalje ostvaruje rast i neprestano ulaže u Europu. Od najnovijih investicija posebno se ističu nova NESCAFÉ Dolce Gusto tvornica u Njemačkoj, proširenje Nestlé Professional Davigel tvornice u Francuskoj te otvaranje novih proizvodnih linija u NESCAFÉ Dolce Gusto tvornici u Španjolskoj, zahvaljujući čemu je udvostručena proizvodnja kapsula.

,,Iznimno nam je drago što će i Nestlé Adriatic podržati ovu važnu globalnu inicijativu. Do kraja godine planiramo unaprijediti suradnju s fakultetima i studentskim udrugama u Hrvatskoj. Uz već postojeće inicijative, poput Case Study Competitiona, uvodimo pripravničke programe, mentorstva i predavanja Nestlé stručnjaka na fakultetima, kako bi pomogli mladim talentima u njihovom daljnjem razvoju. Na ovaj način želimo pripremiti studente za rad u realnom poslovnom okruženju i ujedno potaknuti ostale tvrtke da krenu sa sličnim aktivnostima.'' – izjavio je David Gaal, voditelj odjela ljudskih potencijala Nestlé Adriatic.

Article Type