Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Maggi proglašen za najbolji svjetski brend

Back to Press releases
Sarajevo,
Tue, 05/21/2013 - 19:00

Brend kompanije Nestlé - Maggi proglašen je za najbolji svjetski brend u prehrambenoj industriji, s asortimanom instant supa, kocki za supe, soseva, smjesa za pripremu jela i nudli, pokazalo je istraživanje Kantar Wordpanela, vodeće svjetske agencije za istraživanje tržišta. Unileverov brend Knorr se našao drugi na listi najboljih brendova, dok je treće mjesto zauzeo PepsiCo-ov brend Lay.

Analiziranjem navika potrošača širom 32 zemlje, analitičari su došli do zaključka koji je brend najbolje rangiran među većinom izabranih svjetskih proizvoda robe široke potrošnje (FMCG). Agencija Kantar Wordpanel, sprovela je prvo globalno istraživanje na osnovu rangiranja robnih marki široke potrošnje uz pomoć nove metrike Consumer Reach points. Ovom metrikom se prati ponašanje kupaca tako što se bilježi broj domaćinstava koji kupuju određeni brend kao i učestalost njegove kupovine.

Najveći rast Maggi je zabilježio u Aziji kojem je, prema mišljenju agencije Kantar, doprinio uspjeh Maggi instant nudli u Indiji. Inovacija je takođe imala udjela u uspjehu Maggi brenda, s obzirom na to da je u Kini lansiran novi proizvod Maggi tečni začini (Maggi Liquid Seasoning), u Maleziji Maggie niskokalorične nudle (Maggi low fat noodles), dok su na tržište Indije plasirane Maggi Vegetable Atta – nudle od cjelovitog zrna s povrćem.

Article Type