Revolucija iz tave - Sočna piletina bez kapi masnoće

To Press Releases listSarajevo,maj 20, 2015

Nestlé lansirao specijalni papir za prženje „MAGGI ideja za - Sočno iz tave’’

Kako napraviti sočan i mekan, savršeno začinjen pileći file bez dodavanja kapi masnoće? Tajna je otkrivena pomoću revolucionarnog proizvoda koji je kompanija Nestlé lansirala na tržište Bosne i Hercegovine – specijalni papir za prženje „MAGGI ideja za - Sočno iz tave“  s prirodnom mješavinom začina.
Ovaj inovativni proizvod rezultat je dugogodišnjeg iskustva i kontinuiranog rada stručnjaka kompanije Nestlé kako bi odgovorili na želje potrošača.  S obzirom na podatke* da se u Bosni i Hercegovini godišnje pojede čak 6,2 kg pilećeg mesa po osobi, stručnjaci kompanije Nestlé osmislili su način za pripremu savršeno začinjenog, sočnog pilećeg filea i to bez nereda u kuhinji.
Posebna prednost prženja mesa u „MAGGI ideja za - Sočno iz tave“ specijalnom papiru, pored jednostavne pripreme, je činjenica da pri prženju nije potrebno dodavati masnoću. Na kraju pripreme obroka tava ostaje gotovo čista, baš kao i kuhinja. Za samo 5 minuta prženja sa svake strane dobiva  se savršeno pripremljen i začinjen, sočan i mekan pileći file koji poslužen s integralnom rižom i svježom salatom čini kvalitetan, hranljiv i ukusan obrok.
„Danas se ljudi sve manje kreću, neredovno se hrane i unose previše namirnica s visokim sadržajem masnoće. Veliki disbalans unosa i potrošnje energije za posljedicu ima poražavajuće stanje uhranjenosti populacije. Zadnje statistike Svjetske zdravstvene organizacije pokazuju da skoro dvije trećine stanovnika Bosne i Hercegovine ima problem s viškom kilograma. Budući da su potrošači i briga za njihovo zdravlje osnova našeg poslovanja, izuzetno nam je drago što im uz ,,MAGGI ideja za - Sočno iz tave’’ možemo ponuditi zdraviju varijantu omiljenog jela.'' – poručila je Aleksandra Malešević, nutricionistkinja kompanije Nestlé.
Istraživanja koje je kompanija Nestlé provela u regiji pokazala su kako je  prženje piletine u tavi, uz dodatak soli, bibera i univerzalnih začina, omiljen način pripreme mesa. Zato „MAGGI Ideja za Sočno iz tave“ unosi dinamiku i dolazi u tri kombinacije pažljivo odabranih mješavina začina, namijenjenih pripremi  piletine – mediteranska mješavina, s bijelim lukom i paprikom. * Istraživanje sprovedeno 2014. godine; Izvor Fresh Food, Euromonitor Trade**Istraživanje sprovedeno 2014. godine; „Epicure“ kvantitativna studija