Počinje Nestlé školska atletska liga

Nestlé školska atletska liga Bosne i Hercegovine započinje kvalifikacijskim takmičenjem u Tuzli (petak, 10. aprila) nakon čega se takmičenja nastavljaju u Zenici (ponedjeljak, 13. aprila), Sarajevu (utorak, 14. aprila) i Banjoj Luci (srijeda, 15. aprila), a završavaju velikim finalom na stadionu ”Kamberovića polje” (28. aprila) u Zenici.

Liga će okupiti više od 3.000 takmičara u dobi od 9 do 14 godina, a mali će se atletičari natjecati u sljedećim disciplinama: trčanje na 60, 300 i 600 metara, skok udalj, skok uvis i bacanje kugle.

Kompanija Nestlé posebnu pažnju posvećuje djeci i razvoju njihove svijesti o pravilnoj prehrani i važnosti bavljenja fizičkim aktivnostima. U skladu s tim, takmičenja Nestlé Školske Atletske Lige odvijaju se pod sloganom „Zajedno za zdravlje“.

Poslovni ciljevi kompanije Nestlé sažeti su u četiri jednostavne riječi – Good Food, Good Life, a svoju vodeću poziciju kada je o prehrani i zdravom životu riječ Nestlé osigurava stalnim unaprijeđenjem proizvoda, edukacijom potrošača o važnosti zdrave prehrane kao i edukacijom uposlenih.
Milan Mišo Pedalo, generalni sekretar Atletskog saveza BiH, na konferenciji za novinare pozdravio je inicijativu tvrtke Nestlé da ulaže u atletiku i istakao da je Nestlé jedina kompanija koja je posljednjih godina samoinicijativno prišla Atletskom savezu s namjerom da pomogne razvoj školske atletike.
Predstavnici Nestléa, Jasmin Mrzić, izvršni direktor Nestlé Adriatica za BiH i Olivera Međugorac, voditeljica korporativnih komunikacija Nestlé Adriatica za regiju, istaknuli su namjeru i želju da Nestlé školska atletska liga preraste u tradicionalno natjecanje u našoj zemlji sa ciljem da se što više djece uključi u sport.
Naš proslavljeni rekorder u skoku uvis Elvir Krehmić je na konferenciji pozdravio ovu akciju i izrazio zadovoljstvo što je upravo on izabran za promotera Nestlé školske atletske lige, koja će djeci, a i školama, biti motiv da se svake godine spremaju za takmičenja. Tom se prigodom prisjetio svojih prvih koraka u atletici koje je napravio upravo na školskom igralištu.