Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ukusni cheesecake s čokoladom After Eight

cheescake
Ukusni desert s okusom mente.
 
  • OBROK ZA: 6 osoba
  • VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
  • TEŽINA: lagano
 

 

Popis sastojaka:

  • 125 g Digestive keksa za laganu probavu
  • 100 g čokolade After Eight s mentom
  • 25 g maslaca
  • 600 g fino obranog kravljeg sira
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 kašičica ekstrakta vanilije
  • 125 g grčkog jogurta (2% masti)
  • 2 jaja

 

Za dekoraciju:
 
  • 100 g svježih malina
  • 1 kašičica džema od malina

 

Kako se priprema?
 
  1. Kalup za tortu (s uklonjivim dnom) promjera 20 cm premažite maslacem.
  2. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  3. Stavite kekse i čokoladne praline After Eight u blender i obradite dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte smjesu u kalup za tortu i polako pritisnite dok ne dobijete koricu.
  4. U veliku zdjelu dodajte sir, šećer i vaniliju i izmiješajte mikserom. Zatim dodajte jogurt i jaja dok ne dobijete kremu.
  5. Prelijte dobivenu smjesu na koricu u kalupu za torte.
  6. Ostavite u pećnici 20 minuta. Treba se stvoriti čvrsta korica na rubovima, a u sredini treba biti mekana krema.
  7. Ugasite pećnicu i ostavite cheesecake da odmori nekoliko sati. Kolač će se i dalje peći.
  8. Ostavite desert u hladnjaku nekoliko sati da se ohladi.
  9. Prije posluživanja, ukrasite sa svježim jagodama i džemom.

Bon Appétit!

 

Nutritivne vrijednosti po porciji
  • Kalorija: 458 kcal
  • Bjelančevina: 146 g
  • Masti: 145 g
  • Šećera: 308 g