
Ukusni desert s okusom mente.
-
OBROK ZA: 6 osoba
-
VRIJEME PRIPREME: 35 minuta
-
TEŽINA: lagano
Popis sastojaka:
- 125 g Digestive keksa za laganu probavu
- 100 g čokolade After Eight s mentom
- 25 g maslaca
- 600 g fino obranog kravljeg sira
- 100 g šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
- 125 g grčkog jogurta (2% masti)
- 2 jaja
Za dekoraciju:
- 100 g svježih malina
- 1 kašičica džema od malina
Kako se priprema?
-
Kalup za tortu (s uklonjivim dnom) promjera 20 cm premažite maslacem.
-
Zagrijte pećnicu na 180°C.
-
Stavite kekse i čokoladne praline After Eight u blender i obradite dok ne dobijete homogenu smjesu. Dodajte smjesu u kalup za tortu i polako pritisnite dok ne dobijete koricu.
-
U veliku zdjelu dodajte sir, šećer i vaniliju i izmiješajte mikserom. Zatim dodajte jogurt i jaja dok ne dobijete kremu.
-
Prelijte dobivenu smjesu na koricu u kalupu za torte.
-
Ostavite u pećnici 20 minuta. Treba se stvoriti čvrsta korica na rubovima, a u sredini treba biti mekana krema.
-
Ugasite pećnicu i ostavite cheesecake da odmori nekoliko sati. Kolač će se i dalje peći.
-
Ostavite desert u hladnjaku nekoliko sati da se ohladi.
-
Prije posluživanja, ukrasite sa svježim jagodama i džemom.
Bon Appétit!
Nutritivne vrijednosti po porciji
-
Kalorija: 458 kcal
-
Bjelančevina: 146 g
-
Masti: 145 g
-
Šećera: 308 g