
Evo recepta za klasičnu korejsku supu, skuhanu s kimchijem, mješavinom kiselog povrća toliko poznatim zaljubljenicima u azijsku kuhinju.
-
OBROK ZA: 2 osobe
-
VRIJEME PRIPREME: 30 min
-
TEŽINA: lagano
Popis sastojaka:
- 2 šoljice kimchi povrća (kiselo povrće)
- 115 g svinjetine
- ½ kašičice crvene paprike
- 1 kašičice bijelog luka
- ½ kašičice svježeg đumbira
- 2 šoljica vode
- 170 g tofua
- 100 g mirisnih gljiva
- 2 mlada luka
- ½ kašičice soli, po želji
- ½ kašičice bibera
- 2 paketa Magic Asia Noodles Instant Chili i Jalapeno
Kako se priprema?
1. Narežite svinjetinu i kimchi na komade.
2. Narežite tofu i gljive na kriškice, a zeleni luk narežite na štapiće.
3. U dovoljno velikoj posudi kuhajte kimchi sa svinjetinom, crvenom biberom, bijelim lukom i naribanim đumbirom, na srednje jakoj vatri, dok se meso ne obradi i kimchi ne omekša.
4. Dodajte vodu, stavite vatru na srednju jačinu i ostavite da se kuha, poklopljeno, 20 minuta. Dodajte još vode ako smatrate da je potrebno.
5. Dodajte tofu, gljive, mladi luk, sol (ako je potrebno jer je kimchi obično slan) i biber.
6. Sve kuhajte dok se tofu ne obradi, oko 5 minuta.
7. Maknite s vatre, pospite s još malo mladog luka i poslužite.
Isprobajte eksploziju okusa i eksperimentirajte s novim azijskim receptom!
Nutritivne vrijednosti po porciji:
- Kalorija: 539 kcal
- Bjelančevina: 28.06 g
- Masti: 26.3 g
- Ugljikohidrata: 49.4 g