Sort by
Sort by

Supa od pečene mrkve i crvene leće

supa od mrkve i lece
Uživajte u ovom svježem receptu za supu od mrkve s crvenom lećom i povrćem.
 
 
  • OBROK ZA: 4 osobe
  • VRIJEME PRIPREME: 70 minuta
  • TEŽINA: lagano

 

Popis sastojaka:
 
  • 2 kašičice sjemenki kumina
  • ½ kašičice pahuljica čilija 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 600 g očišćene mrkve
  • 100 g očišćenog celera
  • 150 g očišćene crvene leće
  • 1 l vruće supe od povrća
  • 200 ml svježeg mlijeka
  • 4 kašičice MAGGI Tajne okusa povrća

Za serviranje:
 
  • obrani jogurt
  • hljeb 
  • peršun

 

Kako se priprema?
 
  1. Mrkvu i celer narežite na jednako velike komade i stavite ih u posudu za pečenje.
  2. Zalijte maslinovim uljem i dodajte MAGGI Tajna okusa povrća. Dobro promiješajte.
  3. Zatim sve stavite u pećnicu koju ste prethodno zagrijali na 220 stupnjeva, na 35 minuta, dok se ne počne karamelizirati.
  4. Na suhu tavu uspite sjemenke kumina i čili pahuljice, a pola ostavite za ukras. Drugu polovinu dodat ćete u juhu.
  5. Vruću supu od povrća ulijte u zdjelu, dodajte leću, pečeno povrće i začine i stavite kuhati. Kuhajte na laganoj vatri 20 minuta, dok leća ne omekša. Maknite lonac s vatre, ulijte mlijeko i promiješajte.
  6. Sve procijedite i poslužite supu u 4 srednje velika tanjira. U svaku porciju dodajte jogurt i preostale začine koje ste prije usitnili u drobilici.
  7. Ako želite još svježiji okus, dodajte listove svježeg peršuna.
  8. Supu od mrkve i leće poslužite s hljebom.

 

Nutritivne vrijednosti po porciji
  • Kalorija: 222 kcal
  • Bjelančevina: 7 g
  • Masti: 11 g
  • Ugljikohidrata: 25 g