
Za lagan i ukusan proljetni ručak, supa od koprive s rižom je savršena!
-
OBROK ZA: 4 osobe
-
VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
-
TEŽINA: lagano
Popis sastojaka:
- 100 g svježe koprive
- 1 luk
- 1 mrkva
- ½ crvene paprike
- 100 g oguljenog paradajza
- 2 kašike umaka od paradajza
- 3 kašike ulja
- 100 g riže
- biber
- Maggi Tajna okusa povrća
- zeleni peršun
- Maggi Bors s povrćem
Kako se priprema?
- Operite koprive od nečistoća i ocijedite ih;
- Narežite luk i naribajte mrkvu;
- Narežite papriku i oguljene rajčice na kockice;
- U zdjelu dodajte ulje, sve povrće osim kopriva, malo vode i pustite da stoji 4 minute dok ne omekša;
- Dodajte vodu i, kad provre, dodajte nasjeckani peršun;
- Dodajte koprive, biber i Maggi Tajna okusa povrća;
- Kad je povrće gotovo kuhano, dodajte opranu rižu;
- Kada je riža kuhana, dodajte umak od paradajza i Maggi Bors s povrćem i ostavite još malo da se kuha;
- Probajte i provjerite je li sve kuhano, maknite s vatre i jelo je spremno!
Jako je ukusno posluženo s mladim lukom. Lagana i ukusna supa za sunčan proljetni dan!
Nutritivne vrijednosti po porciji
-
Kalorija: 193 kcal
-
Bjelančevina: 3 g
-
Masti: 8 g
-
Ugljikohidrata: 27.6 g