Sort by
Sort by

Supa od koprive s rižom

Supa od koprive s rižom

Za lagan i ukusan proljetni ručak, supa od koprive s rižom je savršena!

 

 

 

  • OBROK ZA: 4 osobe
  • VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
  • TEŽINA: lagano
 

Popis sastojaka: 

  • 100 g svježe koprive (prethodno oprane)
  • 1 luk
  • 1 mrkva
  • ½ crvene paprike
  • 100 g oguljenog paradajza
  • 2 kašike umaka od paradajza
  • 3 kašike ulja
  • 100 g riže
  • biber
  • MAGGI povrtna kocka za supu
  • zeleni peršun
  • voda

 

Kako se priprema supa od koprive s rižom?

  1. Očistite i ocijedite koprivu, narežite luk te naribajte mrkvu. Papriku i oguljeni paradajz narežite na kockice.
  2. U zdjelu dodajte ulje, luk, mrkvu, papriku i paradajz, malo vode te pustite da se kuha dok ne omekša (otprilike četiri minute).
  3. Dodajte vodu.
  4. Kada voda uzavre, dodajte nasjeckani peršun.
  5. Dodajte koprivu, biber i prethodno usitnjenu MAGGI povrtnu kocku za supu. Nastavite kuhati.
  6. Kada se povrće skuha, dodajte mu opranu rižu.
  7. Kada se riža skuha, dodajte joj umak od paradajza i potrebnu količinu vode. Ostavite da se još kratko kuha.
  8. Kušajte je li kuhano, maknite s vatre i supa od koprive s rižom je spremna!

Prijedlog za serviranje: uz mladi luk, bučino ulje i prepržene sjemenke bundeve dobit ćete ukusan i maštovit obrok.

Sličnu supu možete pripremiti i s nekim drugim lisnatim povrćem prema vašem izboru: npr. špinat ili blitva koje možemo nabaviti tijekom cijele godine. Nećete pogriješiti ukoliko van sezone koristite smrznuto zeleno lisnato povrće. Opće je poznato da nam u prehrani nedostaje zelenog povrća stoga vam preporučamo ovu ukusnu supu od koprive s rižom što češće na vašem meniju. U slast!

Nutritivne vrijednosti po porciji

  • Kalorija: 193 kcal
  • Bjelančevina: 3 g
  • Masti: 8 g
  • Ugljikohidrata: 27.6 g