Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Posno varivo s povrćem iz pećnice

posno varivo

Sigurno se sjećate maminog variva s krompirom... Šta kažete na malo drugačiju izvedbu variva s krompirom napravljenog u tavi?

 

 

  • OBROK ZA: 6 osoba
  • VRIJEME PRIPREME: 80 minuta
  • TEŽINA: lagano
 
Popis sastojaka: 
  • 150 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1 veliki patlidžan
  • 1 veliki luk
  • 3 čehna bijelog luka
  • 800 g velikih krompira
  • 6 srednje velika paradajza
  • 5 tikvica
  • 12 cherry paradajza
  • 300 g umaka od paradajza
  • 1 kašika sušenog origana
  • 2 kašike peršuna
  • 1 kašika MAGGI Tajna okusa povrća

Kako se priprema?

  1. Zagrijte pećnicu na 220 °C.
  2. Pripremite povrće: patlidžan prepolovite, a zatim narežite na tanke kriške. Nasjeckajte bijelog luka, krompir narežite na kockice, paradajz na kriške i tikvice na okrugle kriške.
  3. Stavite malo ulja u visoku tavu i pržite patlidžan 5-7 minuta. Kad poprimi žutu koru, gotov je. Stavite patlidžan u visoku zdjelu.
  4. Stavite luk i bijelog luka u tavu i pržite 5 minuta. Kad je gotovo, prebacite u zdjelu s patlidžanom.
  5. U lonac dodajte narezani krompir, paradajz, tikvice i umak od paradajza. U posudu stavite 200 ml vode, origano i peršun. Začinite solju, biberom i dodajte kašiku MAGGI Tajna okusa povrća. Sastojke dobro izmiješajte i dodajte preostalo maslinovo ulje. 
  6. Sve stavite u posudu za pečenje i ostavite 20-30 minuta u pećnici. Ne vadite iz pećnice čim vidite da je povrće mekano i pečeno, ostavite da se malo ohladi. 

Kao da je radila mama!

Nutritivne vrijednosti po porciji

  • Kalorija: 379  kcal
  • Bjelančevina: 7.5 g
  • Masti: 243g
  • Ugljikohidrata: 32.5g