Sort by
Sort by

Paprike punjene kukuruzom, čilijem i sirom

paprike s kukuruzom
Vegetarijanski recept bez mesa s posebnim okusom!

 

 

 

  • OBROK ZA: 4 osobe
  • VRIJEME PRIPREME: 60 minuta
  • TEŽINA: složeno
 
Popis sastojaka:
 
  • 4 paprike (birajte paprike različitih boja)
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crveni luk
  • 1 kašičica kumina
  • 1 čili papričica ili 1 kašičica crvenog bibera
  • 2 tikvice
  • 175 g kukuruza
  • 1 avokado
  • 50 g sira cheddar (ili neki drugi sir sličnog kvaliteta i topivosti)
  • 2 kašičice korijandra
  • 1 kocka MAGGI Tajna okusa povrća

 

Kako se priprema?
 
  1. U lonac stavite kuhati vodu, odrežite gornji dio paprike i očistite sjemenke, kuhajte ih 5 minuta, zatim izvadite i pustite da se ocijede s odrezanom stranom prema dolje.
  2. Nasjeckani luk stavite u tavu sa kašikom ulja i ostavite na vatri 3 minute, dok ne omekša. Dodajte kumin, čili (ili biber) i ostavite na vatri još 2-3 minute.
  3. Izrežite tikvice na kockice i dodajte ih u tavu s lukom i začinima i ostavite na vatri oko 4 minute, dok ne omekšaju, pa uklonite s vatre.
  4. U tavu dodajte kukuruz, avokado narezan na kockice, naribani sir, korijandar i prethodno usitnjenu MAGGI povrtnu kocku za supu pa sve zajedno promiješajte.
  5. Napunite 4 paprike mješavinom povrća, a zatim ih stavite u neprijanjajuću posudu za pečenje u pećnici.
  6. Paprike ostavite u pećnici 30-35 minuta na 180 stupnjeva, dok ne postanu vrlo mekane.
  7. Nakon što izvadite iz pećnice, ostavite 5 minuta da se ohladi, a zatim poslužite.
Nutritivne vrijednosti po porciji:
 
  • Kalorija: 235 kcal
  • Bjelančevina: 8 g
  • Masti: 14 g
  • Ugljikohidrata: 21 g