Dobrovoljno povlačenje Nestlé žitne pahuljice 8 žitarica, 600gr

Poštovani,

ovim putem Vas želimo obavijestiti o pojedinostima vezanima uz dobrovoljno povlačenje dvije serije proizvoda iz kategorije žitarica za dojenčad – Nestlé žitne pahuljice 8 žitarica, 600gr (serijski brojevi: 52780291 i 52870291, proizvedenih u listopadu 2015.) za tržište Bosne i Hercegovine.

Razlog tome je objavljivanje Uredbe Europske komisije EU 2016/239 od  19. veljače 2016. kojom je dopunjena Uredba br. 1881/2006, a koja je definirala maksimalne dozvoljene razine tropanskog alkaloida u određenim vrstama hrane na bazi žitarica za dojenčad i malu djecu.  Tropanski alkaloid je  prirodna supstanca prisutna u nekim biljkama te njegova razina nije regulirana važećim lokalnim pravilnicima.

Povjerenje potrošača od iznimne nam je važnosti. Stoga je Nestlé Adriatic 30. svibnja 2016. donio internu odluku o dobrovoljnom povlačenju navedenih serija proizvoda s tržišta iako su one proizvedene u listopadu 2015., prije donošenja nove Uredbe i zakonski su ispravne.

Konzumacija navedenih serija proizvoda Nestlé žitne pahuljice 8 žitarica, 600gr ne predstavlja rizik za zdravlje potrošača.

Sigurnost i kvaliteta proizvoda prioritet su tvrtke Nestlé te se ispričavamo zbog eventualnih neugodnosti.

Nestlé Adriatic zamijenit će svim potrošačima navedeni proizvod s istim proizvodom iz druge serije.

Potrošači nas mogu kontaktirati na besplatan info broj 0800 202 42 ili na [email protected], unutar redovnog radnog vremena.

Hvala na razumijevanju,
Nestlé Adriatic